Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

miercuri, 27 ianuarie 2010

iTablet


În calitatea mea de disperat cu 2 iPhone-uri aşteptam un asemenea gadget. Totuşi e păcat ca suntem în România şi aici Tablet-ul Apple va fi destul de scump.

De azi încolo Internetul va vui în jurul lui Steve Jobs şi a tabletei Apple ce urmează să fie prezentată cu surle şi trâmbiţe pe 27 ianuarie. Să recunoaştem, Steve are talentul de a acapara atenţia şi de a face o propagandă cum doar marii lideri reuşesc.
După principiul "scopul scuză mijloacele", publicaţii importante de IT au căzut deja la picioarele companiei din Cupertino şi închină zilnic ode gadgetului Apple. Sunt atât de multe opinii şi presupuneri încât nici măcar cei dezinteresaţi nu pot scăpa de tortura ştirilor la minut dedicate evenimentului.
Chiar dacă eviţi să dai click, rămân titlurile care de fapt spun totul: Tablet PC-ul Apple se va numi iBook, ba nu - iPad, pardon - iSlate, tableta se va conecta la Internet prin Wi-Fi (wow, ce noutate) sau introducerea textului se va face prin recunoaşterea scrierii de mână. Absolut nimic nou. Astfel de produse au curs la CES 2010, dar este de aşteptat ca Apple să revoluţioneze încă o dată industria aşa cum a făcut-o în 2007 cu iPhone-ul. Care va fi elementul surpriză de această dată? Ce va aduce în plus faţă de o tabletă obişnuită?

Elementele care ar putea face diferenţa dintre iBook (sau cum se va numi) şi restul Tablet PC-urilor lansate recent sunt interfaţa şi calitatea display-ului, acolo unde cupertinezii sunt specialişti.
Ecranul capacitiv cu multitouch a fost adoptat deja de numeroşi producători, dar nimeni nu a reuşit până în prezent să facă un display atât de responsiv precum cel întâlnit pe iPhone. De asemenea, Apple se pricepe foarte bine să realizeze interfeţe prietenoase cu utilizatorul, aşa încât oricine poate folosi gadgetul într-un mod uşor şi plăcut.
Până aici, nimic revoluţionar. Se vorbeşte însă pe unele forumuri şi despre faptul că tableta Apple ar putea fi primul produs cu tehnologie Intel Light Peak (un cablu optic care leagă toate componentele şi asigură o lăţime de bandă foarte mare - 10 Gbit/s acum, până la 100 Gbit/s în viitor), mai ales că demonstraţia acesteia a avut loc pe o placă de bază de Mac Pro (Workstation Apple). Zvonul capătă un plus de credibilitate dacă socotim şi afirmaţia oficialilor Intel cum în 2010 vor apărea primele sisteme cu tehnologie Light Peak.

La noi, sunt convins că tableta va ajunge târziu şi va costa foarte mult. Convertiţi preţul din dolari în Euro şi calculaţi. Chiar şi aşa, se vor găsi destui care să plătească mai mult pentru brand-ul Apple, fără să ţină cont de alternativele mai ieftine.


Revin mâine cu poze şi specificaţii oficiale...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog