Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

joi, 31 mai 2007

Beverly Hills ridicat din mizeria umana

Multe din cartierele de lux din lume au fost ridicate profitandu-se de saracia si nenorocirea unor oameni. Este si cazul cartierului rezidential Pipera, acest adevarat Beverly Hills autohton care se cladeste pe suferinta unor oameni care traiesc la limita subzistentei si accepta pentru bani putini conditii de munca inumane.
Nimic nou pana acum ati putea spune ca doar si piramidele lui Keops s-au construit pe umerii a generatii intregi de amarati, iar casa poporului a fost facuta in niste conditii similare si cu sacrificii enorme din partea poporului. Dar se poate ca dupa atata timp de astfel de experiente oamenii sa nu invete nimic? Se poate ca in Romania secolului 21 muncitorul sa fuga de pe santier ca altadata sclavii sudisti de pe plantatie de data asta la indemnul patronului : « Baaa, vine garda ! » ?
Departe de a fi invatat lectii fundamentale din istorie, Romania inca ne ofera scene socante si inca este o rezerva buna in ceea ce privete mana de munca prost platita, mase de manevra si oameni usor de pacalit. Este pacat ca de marea majoritate a romanilor profita un numar mic de neaveniti care isi contruiesc averi impresionante si nu sunt dispusi sa plateasca nici macar pretul mic al intrarii in legalitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog