Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

duminică, 12 august 2007

In lumea de azi tot mai des primeaza latura financiara a vietii si grija de zilei de maine in detrimentul sentimentelor care alta data ar fi fost profund umane. Oameni care alta data considerau modestia o virtute alearga cu o sete nebuna dupa bani si pozitii sociale care pot cumpara acum respecte si reputatii bune dar vremelnice.
Corporatiile iti vand pe bani grei iluzia ca esti unic, destept, seducator si frumos. Cati dintre voi nu v-ati lasat pacaliti de mesajul cumpara aia ca o sa fii unic sau pe cealalalta ca o sa ai nu stiu ce calitate??? Ia ganditi-va un pic, cate exemplare se produc din produsul acela care va face unici??? Este ca iese pana la urma o masa de oameni unici??
Platim bani grei pentru invelisuri de textile (hainele), de arome (parfumurile scumpe) si tabla (masina) pentru a ne ascunde de noi insine. Spunem ca suntem nemultumiti de lumea din jur doar pentru ca nu suntem multumiti de noi insine si incercam sa ne acoperim defecte sub umbra unor artificii intrate deja in reflex si in normele unei societati gandite intocmai pentru a consuma.
Ma plimb pe un bulevard Magheru aglomerat si port pe mine un tricou Nike, blugi Berska miros a Calvin Klein One (ce nume "inspirat"), am in cap o shapca Nike si Adidas-uri in picioare... ce sa faci?? dau putere corporatiilor... sunt doar un om printre oameni intr-o societate de consum...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog