Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

duminică, 27 mai 2007

Cristalul Swarovski nu straluceste in noroi

Am privit mai deunazi, unii dintre noi dezgustati (eu in special) o petrecere de basm cum nici vizionarul Ispirescu nu putea sa cuprinda cu imaginatia. La curtea imparatului Irinel s-a dat o receptie "fastuoasa" in care pe fondul unui lux opulent, jignitor pentru bunul simt si pentru romanii care zi de zi se duc la slujba, potentatii mondeni ai zilei (zic ai zilei pentru ca nimeni nu isi aminteste de ei si a doua zi daca nu "scot" vreun scandal, o perla, o magarie, ceva) au putut sa se sparga in fasuri gen Vuitton, Bentley sau Swarovski. Departe de a comenta gradul intelectual sau onoarea celor de acolo o sa ma opresc doar asupra unui aspect ce tine de omenie. La o petrecere asa de bogata in care arati cat de potentat esti financiar si ca toate bogatiile din lume iti apartin te pretezi sa incasezi banii de difuzare a evenimentului? Tie Irinel dupa ce ca te-a binecuvantat Dumnezeu cu asa un noroc, un boboc de fata (care a ajuns sa vada un fat frumos din tine... ) si atat de multi bani; nu iti trece prin gand sa donezi banii acestia pentru un scop nobil?
In societatea romaneasca colcaie un nou soi de burghezi de tip nou care nu sunt innobilati de nimic, din contra tot ce ating murdaresc. Hoarda asta, numita lume mondena in care se amesteca manelisti, oameni de afaceri imbogatiti dubios, creatori de moda lipsiti de orice talent artistic si fatuci care practica sub lumina reflectoarelor cea mai veche meserie din lume ar face orice sa ne atraga atentia si ar fi in stare sa ne impuste daca noi nu ii iubim.
In fiecare zi vad la televizor emisiuni in care personajele mentionate mai sus incearca sa isi spele vietile pline de noroi aratandu-ne noua la televizor sau prin cine stie ce reviste de monta cat de fericiti sunt, cat de fireasca si de naturala este viata lor plina de belsuj si iubire. Publicul care se uita cu gura cascata la astfel de amanunte ar trebui sa stie ca nu este deloc asa oameni de genul asta traiesc intr-o lume a nesigurantei plina de noroi si mizerii o lume in care niciun cristal Swarovski nu straluceste asa de puternic incat sa alunge intunericul unei minti obsedate de castiguri materiale si niciun sarut mincinos nu poate ascunde "dragostea" pentru interes si compromis.
Din cauza succesului de care se bucura astfel de emisiuni (urmarite, culmea de familii ce traiesc la pragul subzistentei) grilele posturilor s-au umplut de o cultura de mahala, iar copii acestora viseaza doar la metode sa faca bani si uita incet incet aidoma "idolilor" prezentati sa vorbeasca corect limba romana.
Intr-o tara in care Versace a devenit mai adulat decat Brancusi, sute chiar milioane de romani se uita fascinati la tot soiul de neica-nimeni care s-au capatuit peste noapte pe banii lor si contribuie la succesul financiar al unor emisiuni care cultiva la rang de arta prostia, prostul gust si mediocritatea unor oameni care ar fi in stare sa ne intre in casa pe geam daca ar sti ca nu ne uitam la televizor la vietile lor neinteresante.
Deci, hai sa le inchidem in nas si televizorul si geamul sperand ca nebagati in seama ne vor lasa in pace, iar incet incet spatiul public se va curata de nonvalori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog