Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

joi, 9 aprilie 2009

Revolutia cu jumatate de norma

Am citit aici cateva idei interesante despre "revolutia" de la Chisinau...
1. Mă, dacă esti protestatar înverşunat, goleşti parlamentul, dai foc, dai cu pietre în tot ce mişcă şi are chipiu, cum să te duci acasă noaptea? Adică e revoluţie cu pauză de somn? Dormi bine, te speli pe ochi, bagi la stomac, şi gata, back in business?
2. Iar tu, ăla de eşti autoritate, după ce zici că e tentativă de lovitură de stat, cum naiba îi laşi să se întoarcă dimineaţa să-şi reia poziţiile? Înconjoară clădirile oficiale, închide intrările, bagă patrule în oraş.
3. Cum să strigi "Ole, ole, Voronin nu mai e" când ăla nici măcar din birou n-a fugit, darmite din funcţie? Păi nu e clar că-l întărâţi şi-i şi dai idei de unde te-ai inspirat?
4. De ce-aţi făcut, mă, revoluţie dacă nu vrea nimeni s-o conducă? Unde vi-i Iliescul? Unde-i liderul de netăgăduit pe care să-l ungeţi domnitor dacă-l alungaţi pe Voronin?
5. Dacă sunteţi nemulţumiţi că nu se dă nimic pe televizoarele voastre despre revoluţie, de ce nu luaţi televiziunea cu asalt? Sunteţi 30.000, nici dacă aduc ei toata armata nu vă egalează.

Eram plecat cand a izbucnit revolta asta... departe, in Germania unde mirosul de Voronin si chiar de Basesc nu se simte...
Revolutia de la Chisinau pute... si nu zic asta impotriva celor care demonstreaza in strada... tot respectul pentru ei; dar este genul de revolutie pe care nu o vrea nimeni. Vestul, din care facem parte si noi, a intors spatele revolutionarilor. Observatori la alegeri, canci... si multe alte ciudatenii mult mai grave decat cele semnalate mai sus ma fac sa cred ca protestul moldovenilor nu va avea succes si, din pacate, noua cortina de fier va cadea dincolo de Prut...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog