Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

luni, 23 martie 2009

Parastas TV

Fiecare civilizatie a avut cultul mortilor; fiecare cultura, de la incasi si pana la cel mai recent imperiu capitalist si-a ingropat oamenii dragi sau de valoare cu onoruri si tot felul de adunari mai mult sau mai putin generale.
In primul rand trebuie sa spun ca imi pare rau ca tratez un astfel de subiect, dar in necivilizatia noastra, de toate zilele am otevizat si bagatelizat tot ce se putea: de la viata sexuala, la nunta, la nastere, la botez, pana si la dezvirginare. Totul se petrecea in fata tuturor, in fata camerelor de filmat si in fata oricarui om, de la Basescu pana la Getutza, femeia de servici de la mine din bloc.
In toata aceasta invalmaseala, ramasese un singur loc, unde omul se putea duce in liniste... pe ultimul drum. Asta pana recent, cand televiziunile au realizat ca mortul face... rating, cu cat este mai cunoscut, cu atat ratingul si multimea de gura-casca care se perinda la mormantul lui este mai mare.
Ce daca nu l-am bagat in seama cand traia, ce daca Getutza nu stia cine este el si cu ce se ocupa pentru ca noi suntem prea ocupati de manele, Nikite si scandaluri cu tot felul de retarzi, este timpul ca toata lumea ca mortul e un mort valoros, asta nu pentru ca noi avem respect pentru el... Noi, televiziunile respectam doar punctele de rating si minutele de publicitate. Mai adaugam in reteta cateva rude indurerate, zeci de cameramani care vor face imbulzeala de la inmormantare de neuitat si gata, noi televiziunile am facut o treaba buna. Am "cinstit" astfel memoria lui Marian Cozma, a lui Florian Pittis, a lui Ion Dolanescu si a multor altii. Despre realizari nimic, dar in schimb le cinstim memoria bagadu-ne picioarele in viata personala. Spre exemplu, cati au citit relatari despre meciurile lui Cozma sau ca Pittis a fost unul dintre creatorii unui radio public pe internet??? Nimeni... dar in schimb stiu toti acum fiecare detaliu al vietii personale a lor. Si asta multumita noua, televiziunilor profesioniste si care mai de care mai in acord cu deontologia.
Acum, dupa ce se va stinge si ultimul ecou dupa moartea lui Dolanescu si fiecare aspect al acestei morti va fi stins, noi televiziunile, ne vom insira cuminti la coada de "ntz ntz ntz" sa aruncam cu pietre in Diaconescu care prosteste lumea cu Otv-ul lui...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog