Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

luni, 28 martie 2011

Despre lux in Romania

Deși par boschetari, cel din stânga are șapcă Dior
Am fost astăzi la un eveniment dedicat pieței de lux din România. Cu această ocazie am aflat că valoarea totală a acestei pieței stagnează în jurul valorii de 460 milioane de euro (din care 80% este reprezentată de vânzări de mașini).
Și aici a fost observat fenomenul tipic românesc... în fața unui bloc de garsoniere cu chirie vezi o mulțime de mașini premium.
O problemă a pieței de lux o reprezintă vânzările de produse originale furate (care a crescut cu 30% în 2010). Contrafacerile sunt o altă problemă delicată care aduce prejudicii majore brandurilor... În târgul Vitan se găsesc cu ușurință branduri de lux false la prețuri derizorii, ceea ce face ca un tricou D&G original să nu mai fie atractiv.
E interesant după ce te uiți la cifrele astea să te uiți pe stradă. O să vezi mulți aspiranți, fani ai bandurilor de lux care poartă anumite mărci falsificate ca pe niște icon-uri.
Eu aș mai adăuga la problemele majore ale reprezentaților luxului, calitatea vânzătorilor și paznicilor din magazine pentru că nu este deloc ok să fii cântărit permanent din ochi de când intri pe ușă și până la intrare...

Un comentariu:

  1. Vitanul este plin de articole contrafacute, iar politia nu ii intreaba pe vanzatori nimic de acte.

    RăspundețiȘtergere

Bobbi - Shoarecele de blog