Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

duminică, 16 ianuarie 2011

Cati bani faci dintr-un blog?

Un studiu derulat la inceputul acestui an pe refresh.ro si lansat impreuna cu STANDOUT, agentia de publicitate online pe bloguri, prezinta o radiografie a bloggerului si a activitatii de blogging in Romania.
 
Dincolo de un profil sociodemografic al bloggerilor, studiul BR 2009 mai arata si modul in care acestia isi pregatesc, deruleaza si isi evalueaza activitatea de a scrie pe blog, modul in care bloggerii folosesc retelele sociale, precum si modul in care aceasta activitate le genereaza venituri.
 
Informatia pe care o astepta toata lumea este aceea ca 10% dintre bloggerii respondenti au castigat anul trecut peste 1.000 de euro.
 
Un calcul simplu, ce ia considerare doar minimele si o medie de 100 de euro per blogger ce a declarat sub 1.000 de euro, ne arata ca, in Romania lui 2009, blogging-ul a devenit o mica industrie ce a incasat, cel putin la nivel declarativ, undeva in jurul sumei de 300.000 de euro.
 
Alte concluzii referitoare la castigurile din blogging:
 
- 25% dintre respondentii studiului au declarat faptul ca au castigat bani din blogging
- Pentru 3% dintre acestia blogging-ul reprezinta principala lor sursa de venit
- 10% dintre bloggerii respondenti au castigat anul trecut peste 1.000 de euro
- In 2009, bloggerii romani au incasat in total aproximativ 300.000 de euro
 
La studiu au participant 720 de bloggeri, acesta fiind trimis intr-o prima faza catre toti bloggerii aflati in pozitiile fruntase din trafic.ro, zelist.ro sau t5.ro din acea perioada(2009), urmand ca, dupa ce a acoperit o majoritate covarsitoare de respondenti din aceasta zona, sa fie facut public tuturor bloggerilor din Romania, folosind canalele media sociale cele mai utilizate din Romania: Twitter, Facebook si bloguri.
 
Mai jos aveti sintetizate rezultatele studiului BR 2009 pe principalele teme de interes:
 
1. Cine sunt bloggerii din Romania?
 
Daca e sa facem un profil al bloggerului roman, acesta ar avea urmatoarele caracteristici principale: locuieste in Bucuresti, este barbat, are varsta cuprinsa intre 18 si 44 de ani, a terminat o facutate si a inceput sa scrie pe blog candva dupa 2007.
 
- 77% dintre bloggerii din Romania au varste cuprinse intre 18 si 44 de ani
- 79% dintre respondenti au studii superioare sau sunt inca la facultate
- 44% dintre bloggerii din Romania traiesc in Bucuresti
 
2. Informatii generale despre blogurile din Romania
 
Rezultatele BR 2009 arata ca 10% dintre bloggerii respondenti au inceput sa scrie pe blog inainte de 2006, cel mai bun an pentru blogosfera din acest punct de vedere fiind 2008 cu 30%. In 2009 ritmul de crestere a fost incetinit cu 3%, doar 27% dintre respondenti lansandu-si blogul in plina criza financiara.
 
- 10% dintre bloggeri au inceput sa scrie pe blog inainte de 2006
- 29% dintre respondentii studiului scriu (si) pe un blog de nisa, 8% scriu pe blogul companiei
- 19% petrec peste 3 ore zilnic in blogging
 
3. Informatii despre continutul blogurilor romanesti
 
76% dintre respondenti sunt de parere ca subiectele politice au avut cel mai mare impact in blogosfera (2009 a fost un an electoral pentru Romania), urmate de mondenitati (39%), new-media si divertisment, fiecare cu 31% dintre raspunsuri. La polul opus s-au situat subiectele din turism si religie, amadoua masurand doar 4% dintre raspunsuri.
 
- 23% scriu pe blog in fiecare zi
- 76% considera ca subiectele politice au avut cel mai mare impact in blogosfera (in 2009)
- 8% dintre bloggeri folosesc telefonul mobil pentru diverse activitati legate de blogging
- 62% dintre bloggeri scriu despre branduri si produsele sau serviciile oferite de acestea

4. Informatii despre traficul blogurilor
 
76% dintre respondentii studiului BR2009 nu au stiut cati abonati au avut la inceputul anului, procentul micsorandu-se cu 13% in momentul in care au completat studiul.
 
- 76% dintre respondentii studiului BR2009 nu au stiut cati abonati au avut la inceputul anului
- doar 37% dintre bloggerii intervievati stiau numarul abonatiilor prin RSS la finalul lui 2009
- 14% nu au stiut cati vizitatori unici le-au citit blogul in 2009
 
5. Utilizarea retelelor sociale
 
Cu 76% dintre raspunsuri, twitter.com se afla pe primul loc in topul retelelor sociale preferate de bloggerii intervievati in cadrul studiului BR 2009. Pe urmatoarele locuri se afla facebook.com (70%), hi5.com (36%), linkedin.com (33%) si deviantart.com (13%).
 
- 76% dintre raspunsuri, twitter.com se afla pe primul loc in topul retelelor sociale preferate de bloggerii intervievati
- Top 5 retele sociale preferate de bloggerii din Romania este completat de catre (70%), hi5.com (36%), linkedin.com (33%) si deviantart.com (13%).
- 80% dintre bloggeri respondenti au cont pe Twitter
- 24% folosesc aplicatii ce publica automat articolele de pe blog direct in contul de Twitter
 
De la incont

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog