Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

luni, 27 septembrie 2010

Has mo carte

Uitați ce am primit pe e-mail:
INVITAŢIE

Romani CRISS, Cărtureşti şi Doiniţa Oancea invită la minunatul gest de a dona o carte
pentru un copil
„Nu trebuie să fie nouă, nu trebuie să aibă coperte cartonate. Donează cartea dragă copilăriei tale şi ajută-ne să dotăm biblioteca unei şcoli în care copiii nu au posibilitatea de a se bucura de lectură”.
Sub acest slogan, Romani CRISS, cu sprijinul Cărtureşti, continuă campania „Donează o carte”, care are ca scop crearea sau completarea de biblioteci în şcolile în care copiii nu au acces la cărţi şi la beneficiile lecturii. Campania face parte dintr-un concept mai larg al organizaţiei, de promovare a interculturalităţii şi a educaţiei de calitate în sistemul educaţional. Şcoala beneficiară va fi Şcoala nr. 125, din Bucureşti.
Vă invităm să ne fiţi alaturi la evenimentul de lansare a campaniei miercuri, 29 septembrie, ora 11.00, la Cărtureşti Verona, str. Pictor Verona, nr 13-15 (lângă Cinema Patria).
La eveniment vor participa copii de la şcoala beneficiară, care ne vor spune de ce îşi doresc cărţi, precum şi Doiniţa Oancea, vedetă de etnie romă, care le va vorbi copiilor despre importanţa cărţilor şi a educaţiei.
Vă aşteptam cu drag!

Buuun! iată o inițiativă lăudabilă... O carte pentru copiii rromi. Idee bună mai ales că vine iarna și nu am vrea ca puradeii să se riște aiurea să fure niște lemne de foc. Sunt bune cărțile, sunt bune pentru sobițele de care țiganii sunt așa de atașați (altfel de ce ar mai mirosi a funingine mereu?).
Nah, puteți să mă acuzați de rasism, dar pot să pun pariu cu toți că acele cărți nu or să fie citite. Sigur vor fi vândute sau folosite ca agent termic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog