Unele texte sunt pamflete şi trebuiesc tratate ca atare. Orice asemănare cu oameni sau animale reale se pedepseşte conform legii...

miercuri, 16 decembrie 2009

Comandamentul Central de Prostie





Dupa ce Berceanu a zis ieri o chestie super simpatica cu rovinietele, astazi am pus mana pe un comunica halucinant. El "curge" asa:
 
"Comunicat de Presă
16 decembrie 2009



Restricţie de tonaj pe drumurile naţionale din Muntenia şi Moldova
Ca urmare a viscolului puternic din ultimele două zile, drumurile naţionale au fost blocate de autovehiculele de mare tonaj. În acest context, începând cu data de 16.12.2009, ora 11:00, comandamentul central de iarnă interzice circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile din următoarele judeţe: Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. roagă participanţii la trafic să respecte restricţiile în zonele respective şi să colaboreze cu autorităţile pentru a evita blocajele în trafic."



Buuun!!! Deci de ieri ninge, si ca orice ninsoare iarna, a avut toate sansele sa "se puna" pe drumuri. Ca nah, "iarna nu e ca vara". Si, dupa cum ne este traditia, si zapada asta ne-a luat prin surprindere: si ne-a adus.... surprize gen: trafic blocat, capitala blocata, DN-uri care si asa nu erau in forma si ele blocate...
Solutia salvatoare, in capul autoritatilor si a Comandamentului Central de Iarna (care suna foarte bombastic asa de zici ca ne-am razboi cu fulgii de zapada), a fost mutarea pisicii moarte in curtea conducatorilor auto care aveau, vezi Doamne anvelope de vara... Bun, traim in Romania si nimic nu ni se pare halucinant. Cel putin asa gandeam la acel moment.
Dar cum tara asta continua sa ma minuneze, iata ca acest comunicat pica ceva mai greu decat tonele de fulgi picate peste tarisoara noastra. Cu alte cuvinte se interzice mersul camioanelor pe ici, pe colo, deci in judetele respective nu tu aprovizionare (decat cu dubite, si multe alte chestii) mai ceva ca la razboi.
Deci, sa recapitulam, in Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila nu aveti voie sa va dati cu camioane, si daca nu sunteti cuminti, sau ghinionisti cum sunteti de obicei si mai ninge nu o sa aveti voie nici cu masini mici.
Pentru restul tarii mai discutam... dar parca, incet incet imi vin in minte zilele acelea de iarna de pe timpul lui Ceausescu cand il intrebam pe tata de ce nu plecam cu masina si el trist imi raspundea: "Pentru ca am numar impar, tata!".

PS: Nu scriu despre recomandarea lui Berceanu: "Intrebati intai soferii blocati in zapada daca si-au platit Rovinieta!" deoarece mi se pare o scarboshenie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bobbi - Shoarecele de blog