Noua tehnologie i-a determinat pe preoţii români să găsească noi modalităţi de a fi aproape de enoriaşi, ultima metodă: facebookul.
Enoriaşii au parte de acatiste audio, citate biblice, mărturii fotografice, rezumatul slujbelor, reţetele de post, cu doar un click. Mai nou sfinţii, popi, bisericile sau mănăstirile au conturi de Facebook, care le ajută să ţină legătura cu masa de enoriaşi. Astfel pe peretele personal al Parohiei Dârvari, Prahova, se pot vedea imagini cu picturi în ulei sau imagini din timpul unor slujbe. Parohia Dârvari e „prietenă” cu Monahul Filaret Tsnev, din Pleven, Bulgaria, care impresionează cu galeria sa foto.
„De fapt, nu am avut într-ales. Aici, în Chişinău, mai există un site de socializare - Odnoclasiki, dar, spre deosebire, Facebook întruneşte o societate selectă prin inteligenţă şi cultură. Când sunt la computer, activez automat şi Facebook-ul. Dar mă includ doar atunci când găsesc ceva pe potrivă pentru a propune şi prietenilor ori când sunt solicitat spre o discuţie. Nu întreprind nici o activitate. Mă informez, comentez, propun spre atenţie ce-mi pare interesant. Dar totul, în duhul creştin-ortodox. Vreau să arăt că esenţa creştinismului este dragostea, iar aceasta poate fi oferită oricum, inclusiv prin intermediul internetului. Ba, dimpotrivă, lumea, şi în special tinerii, salută implicarea clerului în viaţa socială şi prin intermediul noilor tehnologii informaţionale. Dar este important discernământul. Ştiu că atât Patriarhia Română, cât şi cea Rusă nu au afişat nici o poziţie faţă de asta. Dar cred că, atât timp cât eşti responsabil în tot ceea ce scrii aici, nu poate fi o problemă", a declarat preotul într-un schimb de mesaje via Facebook, lămureşte preotul Rusu.
Sursa aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu