“Aici e drama României. Spuneam eu într-o seară, e drama că România are 3 talk-show-uri care sunt total independente şi toate 3 din păcate sunt pe B1 TV, iar celelalte 64 de talkshow-uri toţi vorbesc la fel, aceeaşi limbă, acelaşi mesaj, aceleaşi minciuni, aceleaşi presiuni. Aici e foarte dubios şi deja ţine de interesul naţional şi de securitate naţională şi e treaba şi a serviciilor secrete şi a CSAT-ului.” (Radu Moraru, Naşul, ieri, 21 iunie 2010)
Acum CSAT spune: "campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare".
În textul dat spre dezbatere Parlamentului de CSAT și de Traian Băsescu se mai precizează... "Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului reprezintă o altă vulnerabilitate a statului român, conform documentului".
Deci cu alte cuvinte, în viziunea puterii de acum presa amenință siguranța națională.
Cu un mic mogul (Diaconescu) după gratii, sechestru la Realitatea TV și multe alte presiuni (precum impozite mari pe drepturile de autor) perspectivele sunt sumbre.
Ideile băiatului de jos trăiesc bine mersi în România anului 2010.
Update 1. Sunt curios care este poziția CSAT vizavi de faptul că Băsescu a fost agent de publicitate în studioul unui presupus șantajist
Update 2. Pentru cine are nevoie de traducere din română-n română a recentei decizii CSAT, odată declarat ameninţare pentru stat, poţi fi monitorizat, înregistrat de servicii şi, eventual, săltat de pe stradă de procurori pe legea siguranţei naţionale. Nu că asta nu se întâmpla până acum, numai că acum e... legal și chiar recomandat de stat.
miercuri, 23 iunie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu